Wat voor een kerstgeschenk kies jij dit jaar?

Hoe dan ook blijft het uitzoeken van een kerstgeschenk altijd een hele onderneming. Het maakt niet uit of dat voor een paar personen is of voor een heel bedrijf met honderden mensen. De klus is er eentje waar veel tijd in gaat zitten en je kan hem daarom maar beter gestructureerd aanpakken. Want je hebt een budget, maar je wilt ook origineel zijn en de ontvanger tevreden stellen. Kies je dit jaar dan voor hetzelfde budget? Of ga je voor een hoger budget? Wil je voor een milieubewuste keuze gaan? Of ga je voor kerstgeschenken met een persoonlijk tintje? 

Hoe ontstond deze traditie? 

De traditie van een kerstgeschenk ontstond in het begin van de 19e eeuw bij de boeren. Omdat zij voedsel slecht konden bewaren in de buitenlucht en voedsel schaars was, kregen zij manden met voedsel. Dit was een blijk van waardering en de boeren hadden er echt iets aan. Deze traditie ontstond op deze manier en breidde zich al snel uit naar andere delen van de samenleving, zoals de slagers en de bakkers. 

Hoe zoek je het juiste kerstgeschenk dit jaar uit? 

Zodra je op zoek gaat naar kerstgeschenken zal je een groot assortiment vinden van standaardpakketten en mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een pakket die al vooraf is samengesteld op basis van een bepaald thema, maar je kunt hem ook zelf samenstellen en je fantasie de vrije loop laten. Met zoveel mogelijkheden is het vrij lastig vaak om te beginnen en om een juiste keuze te maken. Hieronder een kleine handleiding hoe het jou dit jaar gaat lukken om een geschikt kerstgeschenk te vinden. 

Creëer kaders voor je begint

Eigenlijk is het maken van kaders het belangrijkste begin en dan met name het budget. Het budget is de start van je zoektocht want je kan nog zoveel leuke dingen tegen komen, je hebt niet voor niets een bepaald budget bedacht. Hier wil je dus niet te veel van afwijken. Daarom is het belangrijk om binnen dit eerste kader te gaan zoeken en bepalen of je voor iedereen hetzelfde geldbedrag kwijt wil zijn of dat je onderscheid maakt in type zakenrelatie. 

Kijk naar jouw doelgroep

Afhankelijk van jouw doelgroep kan je het beste type cadeau voor jouw kerstgeschenk erbij zoeken. Zo kan je gaan voor ‘unisex’ geschenken met bijvoorbeeld voedselwaren die je aan iedereen kan geven. Maar je kan ook gaan voor bijvoorbeeld een verschil tussen man en vrouw, of een verschil tussen een werknemer of een ander type relatie. Ook op basis van leeftijd of interesses kun je een verschil maken in het type pakket. 

Vergeet het persoonlijke tintje van een kerstgeschenk niet

Voeg als laatste aan het kerstgeschenk een persoonlijk tintje toe. Dit kan je op veel verschillende manieren doen, zoals het bedrukken van een etiket, het toevoegen van bedrukte kleding of een Do It Yourself-product toe te voegen. Denk aan een boompje dat de ontvanger zelf kan kweken en kan planten met in het achterhoofd mee helpen aan een verbetering van het milieu. Bij Kerstpakketten XL kun je diverse kerstpakketten bestellen!