Je huis verkopen? 5 Tips voor meer bezichtigingen!

Wil jij graag jouw huis verkopen? Dan is het tijd om actie te nemen. Wanneer jij jouw woning in de verkoop wilt zetten, dan wil je uiteraard je best doen om zo snel mogelijk een goede koper te vinden. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de voordelen van jouw woning meer te benadrukken en zo meer bezichtigingen voor potentiële kopers te werven. Wij leggen je graag uit wat jij kan doen.

Zorg dat de tuin er mooi bij ligt

Heeft jouw huis een voor- of achtertuin? Dan is het belangrijk om deze goed bij te houden. Vooral een voortuin is een plek die de eerste indruk geeft. Een potentiële koper komt via de voortuin jouw huis binnen. Wanneer de voortuin er mooi verzorgd bij ligt, voelt een potentiële koper zich direct sneller thuis. Hetzelfde geldt voor een achtertuin. Het hebben van een tuin is een grote luxe. Door de tuin netjes bij te houden, zal deze nog ruimer ogen. 

Een opgeruimd huis

Hetzelfde voor de tuin, geldt ook voor het huis. Potentiële kopers willen de woning kunnen zien. Het laatste wat je wilt is dat ze worden afgeleid door vuil of rommel. Zorg dat de keuken er netjes uitziet, de badkamers schoon zijn en de woonkamer opgeruimd is. Ook raden we aan om familiefoto’s tijdelijk weg te leggen. Het is voor potentiële kopers beter om zo min mogelijk persoonlijke spullen van jou terug te zien. Dit maakt het namelijk lastiger om te verbeelden dat zij in het huis kunnen wonen. Mocht je een aantal pittige kleuren op de muren hebben, dan kan het slim zijn om deze te verven met een neutralere kleur.

Een reden om kleine klusjes eindelijk eens op te pakken

Ieder huis heeft zo zijn eigen kenmerken. Zie dit als het moment om eindelijk kleine klusjes in en rondom het huis aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan een krakende deur, een slot wat niet werkt, een keukenkastje wat niet helemaal dicht gaat. Dit zijn allemaal details die erg afleidend werken voor potentiële kopers.

Goede foto’s

Potentiële kopers worden vaak geprikkeld aan de hand van foto’s. Zorg dat de foto’s van jouw woning in de advertentie er goed uitzien. Zorg dat ze ruimtelijk ogen, het natuurlijke zonlicht benadrukken en dat onnodige spullen zoveel mogelijk weg zijn gehaald.

Schakel een makelaar in

Ben jij aan het twijfelen of je de woning zelfstandig wilt verkopen of via een makelaar? Dan raden wij aan om te kiezen voor Heylen Vastgoed. Het voordeel van een makelaar is dat ze de connecties hebben, weten hoe ze een deal moeten sluiten en weten wat een goede vraagprijs is. Zo vergroot je de kans op een goede verkoop.