Wat is een kettlebell?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis te sporten. Dit komt voornamelijk doordat de prijzen in de sportscholen stijgen. Je betaalt al snel tientallen euro’s per maand voor een sportabonnement en veel mensen vinden dit vervelend. Daarnaast ontstaan er ook ergernissen in de sportschool en is het vaak enorm druk. Hierdoor is het soms niet mogelijk om gebruik te maken van bepaalde apparaten. Mensen vinden het steeds fijner worden om thuis te sporten en hier zitten verschillende voordelen aan verbonden. Voordat je thuis begint met sporten, is het wel handig om bepaalde gewichten te kopen. Met de juiste gewichten is het namelijk makkelijker om bepaalde oefeningen uit te voeren. Zo is het sowieso handig om dumbbells te kopen, maar is een kettlebell ook enorm handig.

 

Veel mensen weten nog niet precies wat een kettlebell is en dit komt doordat ze de naam niet echt kennen. Toch zie je ze steeds vaker terugkomen in de sportschool en kunnen ze voor verschillende oefeningen gebruikt worden. Het is zeker handig om dit gewicht aan te schaffen en je kunt er ook verschillende spiergroepen mee trainen. Wil jij meer te weten komen over kettlebells? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Betekenis

Een kettlebell is een trainingsgewicht van gietijzer of staal en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het ziet er uit als een ouderwetse kanonskogel met daaraan een handvat dat je kunt vastpakken. Ze zijn in verschillende gewichten verkrijgbaar en je kunt bijvoorbeeld kiezen voor 4 kg, maar ook voor een kettlebell van 48 kg. Dit trainingsgewicht komt oorspronkelijk uit Rusland en kan voor verschillende oefeningen gebruikt worden. Vooral voor mensen die willen afvallen is het een goed trainingsgewicht om het hele lichaam te trainen.

 

Compound oefeningen

Met de kettlebell kun je verschillende oefeningen uitvoeren en is het een handige manier om het hele lichaam te trainen. Compound oefeningen zijn perfect om meerdere spiergroepen tegelijk aan het werk te zetten. Je traint op deze manier, je armen, schouders en buikspieren. Tijdens het doen van de oefeningen met een kettlebell is het mogelijk om sterkere buikspieren te krijgen. Dit is een groot voordeel en dit komt vooral doordat het trainingsgewicht niet stabiel is tijdens de oefeningen. Hierdoor moet je altijd de buikspieren aanspannen en op deze manier worden deze een stuk sterker. Ook zijn de compound oefeningen ideaal voor het verbeteren van jouw conditie.

Online een kettlebell bestellen

Wil jij ook een kettlebell gebruiken voor het uitvoeren van compound oefeningen? Dan is het van belang om dit trainingsgewicht op het internet te bestellen. Je kunt op het internet meerdere exemplaren vinden, maar het is aan te raden om te kijken naar de kwaliteit van het gewicht. Ook moet er goed gekeken worden naar het gewicht van het trainingsgewicht, zodat deze aansluit op jouw kracht. Er zijn verschillende webshops waar je trainingsgewichten kunt bestellen en het is van belang om deze met elkaar te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld bij de reviews van een webshop, zodat je meer informatie kunt vinden over de webshop. Een webshop die sowieso aan te raden is, is Gorillasports.nl